Houttequiet en Imacar Vanhoecke slaan de handen in elkaar

Na drie generaties Houttequiet en 90 jaar automobielgeschiedenis in het Waasland hebben de huidige zaakvoerders Dirk, Geert en Peter samen met Stéphan Vanhoecke en Dirk Huyck van Garage Vanhoecke besloten om vanaf 1 januari 2019 de garage- en carrosserieactiviteiten samen te voegen in de Imacar-groep.

Alle Opel-activiteiten van Houttequiet verhuizen in het voorjaar van 2019 naar de nieuwe gebouwen van Imacar- Vanhoecke op de Prins Boudewijnlaan in Sint-Niklaas. Hierdoor zullen alle merken van de PSA-groep, Peugeot, Citroën, DS en Opel verenigd worden onder één dak. U zal er de uw vertrouwde gezichten blijven zien want al onze medewerkers verhuizen mee.

Het steeds veranderende uitzicht in het automobiellandschap en een gebrek aan familiale opvolging hebben ons ervan overtuigd om deze beslissing nu te nemen en zo de service voor uw Opel te verzekeren. Gezien Opel vorig jaar overgenomen werd door de PSA-groep is deze samensmelting voor ons de meest logische stap die ook de beste kansen biedt voor alle partijen op lange termijn. Bovendien zijn de persoonlijke banden met Stéphan Vanhoecke en Dirk Huyck erg goed en loopt de cultuur en het familiale karakter van beide bedrijven grotendeels gelijk, wat we erg belangrijk vinden voor u als klant en voor onze medewerkers.

Door deze samensmelting wordt de ervaring en kennis van de twee meest gekende Wase automobielfamilies verzameld in één grote onderneming met een ziel. Het nieuwe gebouw telt vijf showrooms met zowel nieuwe als tweedehandswagens, terwijl onderhoud en service zal plaatsvinden in één gezamenlijke werkplaats.

Tijdens het autosalon blijven alle Opel-activiteiten, verkoop en na verkoop verder lopen op het huidig adres in Temse. De verhuis naar de nieuwe gebouwen van Imacar - Vanhoecke start eind februari en zal stapsgewijs verlopen.

Ook het autoschadebedrijf en alle-merkengarage Blits wordt deel van de Groep Imacar en blijft op de huidige vestiging aan de Gasdam in Beveren. Zo blijft aanwezigheid in Beveren verzekerd en kan je er terecht voor onderhoud, diagnose, mechanische en carrosserieherstellingen. Er is ook een aanbod van geselecteerde tweedehandswagens.

Het deelautobedrijf Stapp.in blijft exclusief in handen van de familie Houttequiet. We zijn nu operationeel met Stapp.in deelauto’s in Beveren, Melsele, Haasdonk, Kieldrecht en Sint-Niklaas; de andere Wase gemeentes volgen snel. Alle info op www.Stappin.be .

De familie Houttequiet wenst u te bedanken voor uw jarenlange trouw en is ervan overtuigd dat u ook in de toekomst dezelfde service en vertrouwen zal vinden binnen de nieuwe Imacar-groep.

Dirk Houttequiet,Geert Houttequiet en Peter Houttequiet