Over Houttequiet

De Houttequieten zitten in het vak omdat grootvader te vroeg van de trein stapte. Toeval bestaat niet ! Of toch? Toen kort na de eerste wereldoorlog in Lochristi twee broers op de trein stapten richting Antwerpen liet niets vermoeden dat dit de start zou zijn van een dynastie ‘Opel garages’ in het Waasland.


Jules en Sibron Houttequiet, wilden in de scheldestad een nieuw leven als horlogemaker opbouwen. In de overtuiging dat ze al in het station van Sint-Anneke op linkeroever waren stapten ze uit te Beveren. Zij verzoenden zich met dit toeval en besloten er te blijven. Het was de tijd van de hangklokken en de constateurs voor duivenwedstrijden. Een handige klokkenmaker kon natuurlijk ook een fiets herstellen. Toch was er onvoldoende werk voor twee.

Sibron ging werk zoeken in Antwerpen en kwam er in een garage terecht van een taxibedrijf. Hij werd verantwoordelijk voor het atelier en overwerk ging al eens mee naar huis. In 1927 bouwde hij een eigen garage in de zandstraat te Beveren. Op 14 mei 1934 werd een eerste contract getekend met General Motors waarbij Sibron Houttequiet zich verplichtte in één jaar 4 Opel wagens en 2 vrachtwagens "Blitz" te verkopen. Hun gebied liep van de Schelde tot in Lochristi. In 1939 werd gestart met de bouw van burelen en een toonzaal. Drie zonen Marcel, Frans en Willy kwamen ook in het bedrijf. Garage Sibron en Zonen had een uitstekende reputatie. Vandaag staat de derde generatie Geert en Dirk aan het roer.

Tijdslijn

1924 - Sibron Houttequiet bouwt eigen garage in de Zandstraat in Beveren.

1934 - Eerste verdeler contract met General Motors.

1956 - Oprichting Garage Sibron in Sint-Niklaas. Zoon Marcel Houttequiet neemt garage te Beveren over.

1967 - Zoon Willy neemt Garage Sibron over.

1985 - De derde generatie neemt het roer over. (Peter, Geert, Raf & Dirk)

1997 - Verbouwing vestiging Beveren.

2001 - Oprichting Houttequiet N.V. uit fusie van M. Houttequiet en Sibron.

2004 - Opening Houttequiet Temse.

2017 - Verhuis van Houttequiet Beveren naar Houttequiet Temse